Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Katkıda bulunanlar

Theme Layout

Theme Translation

Trending Posts Display

"Yes"

Home Layout Display

"No"

Posts Title Display

404

We Are Sorry, Page Not Found

Home Page

 



Karadeniz turları hemen herkesin aklında olan bir rota. Siz de her yıl Karadeniz gezisi planlarınızı yapıyor ancak bir türlü Karadeniz turuna çıkamıyorsanız yazımızı okuduktan sonra Karadeniz tatili planları yapacağınıza eminiz!

1. Dağlarda araba sürmek gibisi yok

Karadeniz bölgesinde ilk birkaç saatiniz dağların içinde araba sürmekle geçecek. Tüm yolculuğunuz boyunca inanılmaz güzellikte manzaralara şahit olacaksınız bu nedenle Karadeniz turu sırasındaki duraklar arasında birkaç kez dinlenmeniz gerekecek.

2. Karla kaplı tepeler arasında yürümek

Bahar döneminde Karadeniz'de karda yürüyüş yapmayı muhtemelen düşünmemiş olabilirsiniz ancak Karadeniz bölgesinin yüksek yerlerinde kar görebilme ihtimaliniz mevcut. Bu da eşsiz bir deneyim olabilir.

3. En güzel çayı içmek

Türkiye'nin Karadeniz bölgesi çayıyla tanınıyor - aslında, ülkede üretilen ve tüketilen çayın hemen hepsi buradan geliyor. Günde birkaç bardak içebilir, birbirinden güzel manzaralar ayaklarınızın altındayken siz de yorgunluğunuzu atacak en güzel Karadeniz çayının tadını çıkarabilirsiniz.

4. Nehirler üzerindeki taş köprülerden geçmek

Karadeniz'de tur yaparken karşılaşacağınız yüzlerce köprü bulunuyor. Birçoğu masallardaki kadar güzel taş köprüler ve uzun yıllardır korunarak günümüze kadar ulaşabilmeyi başarmışlar. Suyun üzerinde yüksek ve kavisli şekilde duran Karadeniz köprülerini çok seveceksiniz.

5. Küçük dağ kasabalarında kalmak

Dağlık Karadeniz bölgesi, birçoğu İsviçre Alpleri'ndeki köyleri hatırlatan Ayder (Rize'deki bir dağ tesisi) gibi küçük kasabalarla çevrilidir. Bu köylerdeki ahşap evlerde kalmak gerçekten benzersiz bir deneyim olabilir.


6. Bir dağ kalesini ziyaret etmek

Ayder'deyken, bir zamanlar İpek Yolu'nun Türkiye içinden geçişini sağlayan ve yola hakim olunmasına yarayan bir dizi tahkimat olan yakındaki Zilkale Kalesi'ni gezebilirsiniz. Bu ortaçağ mimarisi, onu çevreleyen yoğun ormandan ayırıyor. İçeri girebilir ve vadiye bakabilirsiniz; tepeden manzaralar ise muhteşemdir.

7. Keşfedilmemiş göllerde dinlenmek

Karadeniz gezisi sırasında sizi etkileyecek doğal güzelliklerden biri de göller olacak. Doğal manzaraların tadını çıkarmak ve dinlenmek için harika yerlerdir. Örneğin Karagöl mutlaka görmeniz gereken bir noktadır. Hatta öyle ki bazılarında tekne turu yapabilir ya da kürek çekebilirsiniz.


8. Manzaraya karşı geleneksel bir yemek keyfi yaşamak

Geleneksel Karadeniz mutfağını denemek Karadeniz turlarının en güzel zamanlarından biri ancak çoğu zaman deneyimi unutulmaz yapan yemeğin ortamıydı. Karadeniz'deki köylerde birçok küçük yerde yemek yemeyi bırakıp bir vadideki manzaraları izleyeceğinize eminiz.

9. Sisin kaybettiği evleri izlemek

Karadeniz sisleriyle ünlüdür ve Karadeniz turu sırasında sisin bolca olacağından emin olabilirsiniz. Sis, dağlık bölgeleri sadece daha güzel hale getirecek ve size de bu eşsiz manzarayı izlemek kalacak. Sisin vadilerde yuvarlanmasını izlerken, dağ zirvelerini sırayla örtmesi ve yeniden ortaya çıkarması sizi kendisine hayran bırakacak.


10. Yol kenarındaki şelalelerde durmak

Türkiye'nin Karadeniz bölgesi sayısız şelaleye ev sahipliği yapıyor. Bazıları öylesine güzel ki kendinizi bir masalın ya da tablonun içinde hissedebilirsiniz. Üzerinde bir köprü olan Mençuna Şelalesi, görmeniz gereken yerler arasındadır.

BONUS

Karadeniz oldukça vahşi bir doğaya da ev sahipliği yapıyor. Kurtlar ve yırtıcı kuşlar ve ayılar, Karadeniz’in geniş ormanları, nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere çok çeşitli yaban hayatı, kuşlar ve bitkiler için zengin bir yaşam alanı sağlıyor. Bölge, Artvin'in Maçahel Vadisi'nde bulunan ve yalnızca ülkenin en iyi trekking yerlerinden biri olan Kaçkar Dağları'ndan biri olan ve UNESCO tarafından tanınan biyosfer rezervi Camili'ye ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl Karadeniz'i mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Leave A Reply

[post_ad]

Keyftur

[name=Keyftur] [img=https://pbs.twimg.com/profile_images/1496471933013139465/hUokJ98b_400x400.jpg] [description=Tatilinizin, sizin en değerli anınız olduğunun bilincinde olup bunun için en tecrübeli ekibimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz.] (instagram=http://www.instagram.com/keyftur) (facebook=http://www.facebook.com/keyftur) (twitter=http://www.twitter.com/keyftur)