Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Katkıda bulunanlar

Theme Layout

Theme Translation

Trending Posts Display

"Yes"

Home Layout Display

"No"

Posts Title Display

404

We Are Sorry, Page Not Found

Home Page

 


Gürcistan'ın başlıca turizm merkezi olan Batum Karadeniz kıyısında yer alıyor. Batum şehri, Gürcistan'daki en iyi plajlara (Abhazya'yı Gürcistan'ın bir parçası olarak saymazsak), ülkenin en iyi yemeklerine ve en çılgın gece hayatına ev sahipliği yapar.

Batum turu yaparken kendinizi burada yabancı gibi hissetmezsiniz çünkü Batum'da Türkiye'ye özgü birçok şey var. Kahvesinden yemeklerine ve kafe kültürüne kadar her şey ülkemizdeki geleneklerle benzeşiyor.

Batum Eski Şehri gerçek bir ruha sahip ve orada yaşayan gençlik kuşağı modern insanlardan oluşuyor. Ayrıca, Batum Las Vegas olarak görülse de Batum'un gezginlere anlatacağı bir tarihi var. Aslında, doğal limanı ile burası eskiden bir Yunan ticaret kolonisi idi ve Batum, kelimenin tam anlamıyla derin liman anlamına gelen Yunanca bathys limen kelimesinden geliyor.

Batum'a gitmek için en ideal zaman diye bir şey yok çünkü yıl boyunca şehir, Batum turları yapılabilecek bir iklime sahiptir. Elbette ne sevdiğinize göre değişir. Plaj ve yüzme ile ilgileniyorsanız, yaz aylarında Batum'a gelmelisiniz. Sadece gezmek ve şehri keşfetmek istiyorsanız yıl içinde dilediğiniz zaman diliminde gelebilirsiniz.

Aslında, yaz mevsimi dışında kalan her dönem daha az kalabalık, daha az sıcak ve fiyatlar daha düşük olduğu için ideal zaman olacaktır.

Batum'da Gezilecek Yerler Listesi

Akşamları tavsiye edilen Eski Şehir'de takılmanın yanı sıra, Batum'u dolaşmak ve anıt, bina ve Avrupa benzeri meydanlarını görmek istiyorsanız Batum gezilecek yerler listemizi inceleyin.

1. Alfabe Kulesi


Batum'daki Alfabe Kulesi, Gürcü alfabesine sarılmış 130 metrelik uzun bir kule. Kulenin üstünde büyük bir top bulunuyor ve bu dönen bar / restorana ev sahipliği yapıyor. 

2. Avrupa Meydanı


Görkemli binaları ve mimarisi ile Batum'daki Avrupa Meydanı gerçekten Orta Avrupa'dan bir kareye benziyor. Bu arada, bu şehir merkezi ve Batum'daki yürüyüş turuna başlamak için burası uygun bir noktadır. 

3. Piazza Venecia


Turistler için özel olarak inşa edilmiş bir alanın başka bir örneği olan Piazza Venecia, Venedik'teki Piazza San Marco'ya benzetilmeye çalışılmıştır. Tabii ki bazı özel bir mimarisi var, pahalı restoranları ve bir de İrlanda Pub'ı var.

4. Dönme Dolaplı Gökdelen

,

Batum'daki en ilginç bina ve şimdiye kadar göreceğiniz en farklı binalardan birisi burası olabilir. Temel olarak, bu üstte dev bir dönme dolap bağlı çok uzun bir binadır ve Hotel Meridien'e aittir ancak yıllardır yapım aşamasındadır.

5. Ferris Tekeri


Batum gezisi sırasında eğlenceli anlar yaşamak istiyorsanız 55 metrelik dönme dolaba çıkıp Batum'u yukarıdan görebilirsiniz. Şiddetle tavsiye ediyoruz. :) 

6. Boulevard'ta Aşk Heykelleri 

 


Batum'un sevgi şehri olduğu iddia ediliyor. Çünkü Sighnaghi'yi (Gürcistan'daki başka bir kasaba) Aşk Şehri buna örnek olarak gösteriliyor. Her durumda, kalpleri ve benzeri şeyleri içeren aşk heykelleri Batum'un her yerinde, en ilginçlerini buradaki bulvar boyunca görebilirsiniz.

7. Ali & Nino Heykeli 


Batum'daki Ali Nino Heykeli, şehrin en ünlü yapıtlarından biridir. Bu metal, hareketli heykel oldukça garip ve yüzlerce turistin dikkatini çekiyor. Temel olarak, Romeo ve Juliet'in yerel versiyonu olan Kurban Said'in romanı, bir Hıristiyan Gürcü kızın ve bir Müslüman Azeri çocuğunun aşk hikayesini anlatıyor.

8. Batum Botanik Bahçesi


Batum'daki Botanik Bahçesi görünüşe göre, Meksika ve Japon bahçeleri de dahil olmak üzere dünyanın en büyük flora çeşitlerinden birine sahip. Batum gezisi sırasında dinlenmek, yeşile doymak ve endemik bitkileri görmek isterseniz bu botanik bahçesine gelebilirsiniz. 

9. Mtsvane Kontskhi Plajı 


Botanik Bahçesi'nin hemen yanındaki en iyi Batum plajı burasıdır. Botanik Bahçesi'nden başlayarak, plaj barlarından birinde bir şeyler içip ardından kumsallardan geçerek bu alanda tam gün geçirebilirsiniz.

10. Chacha Kulesi 


Chacha Saat Kulesi Batum'daki İzmir Saat Kulesi diyebiliriz. Mimarı Raymond Charles Péré dir. Batum gezi rehberi içinde olan bu kuleyi de görmenizi öneriyoruz. 

11. Orta Camii


Orta Camii Batum, Türkiye'de görebileceğiniz gibi düzenli bir camidir ancak Gürcistan için oldukça sıra dışı bir yapıdır. Burası, her zaman bu bölgeyi karakterize eden geniş Müslüman Gürcüler topluluğunu simgeler.

Leave A Reply

[post_ad]

Keyftur

[name=Keyftur] [img=https://pbs.twimg.com/profile_images/1496471933013139465/hUokJ98b_400x400.jpg] [description=Tatilinizin, sizin en değerli anınız olduğunun bilincinde olup bunun için en tecrübeli ekibimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz.] (instagram=http://www.instagram.com/keyftur) (facebook=http://www.facebook.com/keyftur) (twitter=http://www.twitter.com/keyftur)