Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Katkıda bulunanlar

Theme Layout

Theme Translation

Trending Posts Display

"Yes"

Home Layout Display

"No"

Posts Title Display

404

We Are Sorry, Page Not Found

Home Page

 


Hepimizin bildiği gibi Kapadokya Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü gezilecek yerleri listesinde ilk sıralarda bulunuyor. Kapadokya'da tur yapan yıl içindeki milyonlarca kişi peri bacalarından yeraltı mağaralarına bu bölgeye hayran oluyor.

Kapadokya hakkında çok şey söylenmiş ve yazılmış olsa da hala gizemli olan birçok konu var. Tüm bunlar bir yana Kapadokya turu yapmadan önce bölge hakkında mutlaka bilgi sahibi olmanız gereken önemli bilgiler de bulunuyor. Bu nedenle Kapadokya turları ile burayı keşfetmeden Kapadokya hakkında bilmeniz gereken en önemli 15 şeyi derledik.

Hazırsanız başlıyoruz.

1. UNESCO Miras Listesi'nde

Kapadokya Unesco'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Birbirinden güzel ve ilginç peri bacaları, kayalık arazisi ve mağara sakinlerinin eşsiz tarihi için haklı olarak öyle de olması gerekiyor. Burada restorasyon dışında inşaat yapılmasına izin verilmediğini bilmek önemli. Mağaralara dokunulmaz veya otele dönüştürülemez. Bu nedenle, çoğu yerli, otel ve işletme Göreme gibi ticari kasabalarda veya yakınında yaşıyor.

2. Binlerce Yıllık Tarihi Mağaralar

Kapadokya'nın tarihi çok eskidir ve bölgede yerleşim MÖ 1800 ila 1200 yıllarına kadar uzanır. Mağaralar saklanmak ve zulümden kaçmak için kullanıldı ancak sonunda insanların yaşadığı bir eve dönüştü. Bugün Kapadokya gezisi yaparken de görebileceğiniz Manastır mağaraları, yeraltı ve kavernöz mağaraları var. Güvercinler için yapılmış mağaralar bile bulunuyor.


Bugün, Kapadokya yerlilerinin yaklaşık % 90'ı dairelerde yaşıyor. Daha modern yaşam ve kolaylık ihtiyacı ile birlikte UNESCO'nun bölgeyi koruduğu gerçeği nedeniyle, insanların onu değiştirmek için otellere dönüştürmek dışında yapabilecekleri çok seçeneği yok. Arazi devlete ait. Çiftçiler yine de onu çevreleyen çiftlik arazilerini satın alabilirler bu nedenle arabaların yerine şehirde ara sıra traktörler görürsünüz.

3. Kaya Tırmanışı İçin Uygun Değil

Kapadokya'daki kayaların oluşumu binlerce yıl öncesinde dayanıyor. Kayalar oldukça eski ve sağlam olmasına karşın tırmanış için uygun değildir. Kayaların malzemeleri oyulması kolay volkanik kül ve minerallerden oluştuğundan ve üzerinde sayısız delik bulunduğundan Kapadokya'da tırmanış yapmak mümkün olamaz.

4. Aşk Vadisi ve Peri Bacaları'nda Yürüyüş

Göreme'nin hemen dışında sadece 10-15 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunan Aşk Vadisi, romantik bir atmosfer arayanların en popüler noktası. Çok sayıda Peri Bacaları göreceğiniz bir bölgedir.



Peri bacaları manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir ve Aşk Vadisi'nde fotoğraf çekilebilirsiniz.

5. Güvercin Vadisi ve Gübresi Önemli

Çiftçilikte, bir besin kaynağı olduğundan gübreler verimli bir ürün için önemlidir. Güvercinler burada devreye giriyor.

Güvercin kakası, Kapadokya'nın tarım alanlarında iyi bilinen bir gübredir. Sonuç olarak, çiftçiler kayaların üstünde güvercin evleri inşa ettiler, böylece güvercinler yuvalanabilir ve kakaları toplanabilirdi. Evleri yerleştirmek de tilki ve avcıları uzak tutmak için bir stratejiydi. Çoklu delikleri nedeniyle güvercin kayalarını kolayca tespit edebilirsiniz. Bu en iyi balon turundan görülür ancak uzaktan da görebilirsiniz.

6. Açık Hava Müzesi'nde Dolaş

Açık Hava Müzesi, mağara manastırları ve keşiş konutlarının korunmuş bir parkıdır. Bazı mağara evleri duvar resimleri ve fresklerle süslenmiştir; Bu arada, diğer odalar boş, süssüz münzevi benzeri mağara konutlarıdır. Bazılarına merdivenle çıkabilirsiniz ve ziyaret etmeye değer.

7. Kızıl Vadi'yi Gör

Kapadokya'daki Kızıl Vadi, burada bulunan kırmızı, pembemsi sarı kayalardan ötürü bu ismi almıştır. Kapadokya'nın Kızıl Vadi kayalarının renkleri topraktaki özel malzeme ile ilgilidir. Göreme'den buraya yürüyüş yapabilir ya da Kapadokya balon turunun avantajından yararlanarak bu vadiyi görebilirsiniz.

8. Uçhisar Kalesi Mutlaka Görülmeli

Uçhisar Kalesi görülmeye değer ve Göreme'ye çok yakın olduğundan görmeden geçemezsiniz. Kale, dev bir kayaya benziyor ve etrafına inşa edilmiş ve ona doğru giden küçük bir kasaba bulunuyor. Mağaraları keşfedebilirsiniz ve kendinizi arkeolojik bir alandaymış gibi hissedebilirsiniz. Geziniz bittiğinde, ana yola varana kadar vadi tabanına doğru yürüyün.

9. Derinkuyu Yeraltı Şehri Keşfedilmeli

Kapadokya'daki yeraltı şehirleri Kapadokya turunun en ilgi çekici duraklarından biridir. Bunlardan en önemli yeraltı şehri ise Derinkuyu Yeraltı Şehri'dir. Burası, yeraltında 60 metreye kadar ulaşan ve 20.000 kişiye kadar tüm hayvanlarını barındırabilen çok katlı bir komplekstir.


Kapadokya'da yeraltı şehirleri olduğunu biliyor muydunuz? Aslında otuzdan fazla şehir var. Yeraltı şehirleri, tehlikelerden saklanmak isteyenlere barınma ihtiyacı amacıyla yapılmıştı. Derinkuyu Yeraltı Şehri, sekiz katı kapsayan, en derin yeraltı şehridir. Kiliseler, hayvancılık, havalandırma, kuyular vb. İnsanlar yeraltında hayatta kalabilmek için oyulmuştur. Tüneller ayakta durarak başlar ve kambur gibi yürüyene kadar giderek küçülebilir.

10. En Eski Kaya Manastırı'na Git

Soğanlı eski kaya manastırları ile ünlü hoş bir alandır ve vakit geçirmek için güzel bir yerdir. Buraya ulaşmanın tek yolu araba veya bir turla gitmektir. Kapadokya'nın minyatürü olarak adlandırılan bu ilgi çekici bölge Kapadokya turu sırasında mutlaka görülmelidir. Burada aynı zamanda en eski kaya manastırı da gezilmelidir.

11. Mağara Otelde Kal

Göreme mağara otelleri ile bilinen rahat ve güvenli bir şehirdir. Evet, Çakmaktaşlar gibi gerçek mağaralar burada! Aynısı olmasa da, çok benzer. :)

Bugün, Göreme'nin tamamı bir UNESCO'nun Dünya Mirasları Listesi'nde yer alıyor. Bu nedenle bu mağara ve kayaların hiçbir şekilde inşa edilmesi veya değiştirilmesi mümkün değil. Bugün burası yalnızca turistler için otel bölgesi olarak kullanılıyor. Hamamı, yemekleri ve nefes kesen manzaralarıyla bu otellerden birinde mutlaka konaklamalısınız.

12. Balon Turu Olmazsa Olmaz

Yüzerkenki hissi beş kat fazlasıyla yaşayacağınız bir uçuş deneyimine hazır olun. Üstelik peri bacalarının üzerinde ve güneş doğarken... Kapadokya'da balon turu yapmak hayatınızın en güzel deneyimlerinden biri olabilir.


Peri bacalarından güvercin evlerine, kırmızı kayalara ve daha fazlasına kadar kaya oluşumlarında yayıldığını göreceğiniz muhteşem manzaraları yalnızca balon turu ile görebilirsiniz.

13. Ayakkabı Tercihiniz Önemli

Kapadokya'yı gezerken, bazı yollar kaygan eğimlidir ve gözenekli kara malzemesinden dolayı kayalar ufalanabilir. Yavaşça ilerleyin ve kaymaya hazır olun. Kapadokya gezinize yürüyüş ayakkabısı getirmeniz şart. Bazı günlerde neredeyse tüm gün yürüyeceğiniz geziler olacağından ayakkabınız rahat olmalı. Sandalet, terlik ya da koşu ayakkabılarından uzak durmalısınız.

14. Takviye Gıdalar ve İlaç Taşı

Kapadokya kayalarının volkanik kül malzemesini suçlamanıza gerek yok. Buradaki kayalar yumuşak ve kolayca ufalanıp toz haline dönüşebiliyor. Yanınızda C vitamini, soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlar ve maskenizi getirmeyi unutmayın.

15. En az 4 Gün Gerekli

Kapadokya'yı ziyaret ettiğinizde birçok köy, kaya ve vadinin bulunduğu geniş bir bölge olduğunu göreceksiniz. Bir kısmını otobüs, scooter veya yürüyerek bağımsız olarak yapabilmenize rağmen, birçoğu daha fazla manzara görmek için yürüyüş parkurlarına da gider. Bazı gezginler araç kiralamak isteyebilir ancak Kapadokya'yı gezmenin en iyi yolu Kapadokya turlarına katılmaktır.

Leave A Reply

[post_ad]

Keyftur

[name=Keyftur] [img=https://pbs.twimg.com/profile_images/1496471933013139465/hUokJ98b_400x400.jpg] [description=Tatilinizin, sizin en değerli anınız olduğunun bilincinde olup bunun için en tecrübeli ekibimiz ile sizlere hizmet vermekteyiz.] (instagram=http://www.instagram.com/keyftur) (facebook=http://www.facebook.com/keyftur) (twitter=http://www.twitter.com/keyftur)